Festival MAS i MAS

Festival MAS i MAS

815 315 Derby Hotels Collection

Barcelona es tornarà a omplir de música aquest mes d’agost, gràcies al San Miguel Mas i Mas Festival. Aquesta cita estiuenca, que enguany arriba a la 12ª edició, acollirà prop de 300 actuacions a diferents espais de la ciutat, de petit i gran format, pensades per a tots els gustos.

El concert inaugural serà el de Paquito D’Rivera el 30 de juliol al Jamboree Jazz Club, mentre que El Palau de la Música Catalana acollirà el concert de cloenda el 29 d’agost amb la presentació de la nova sensació del soul&funk internacional, el cantant Aloe Blacc.

Avui us deixem amb una entrevista a Pere Pons, programador del Festival Mas i Mas.

ENTREVISTA A PERE PONS 

Quant públic es preveu per aquesta edició?

La previsió l’establim al voltant de les 40.000 persones, que és la xifra que vam consolidar l’edició anterior.

Aquest festival atrau al públic jove? O està adreçat a un públic més madur?

Depén dels espais i les escenes, tot i que en general la mitjana supera els 25 anys.

Quina repercusió té Mas i Mas a nivell internacional? És un festival que crida l’atenció dels turistes?

És el festival d’agost de Barcelona, amb la voluntat de mantenir viva la ciutat culturalment durant aquest mes i per la gent del país, però també pels visitants que cada vegada son més nombrosos.

Els turistes ha sustitat un interès especial pels concerts de flamenc a Los Tarantos i de jazz al Jamboree, però també al Palau de la Música. Cadava vegada la seva participació és més elevada.

Quins canvis s’han fet respecte a les edicions anteriors?

Hem afegit nous espais com el Centre Cultural El Born i el Poble Espanyol i hem augment els concerts a la sala gran del Palau de la Música on oferim un total de 7 produccions: una de flamenc, tres de clàssica i tres de jazz, swing i soul.

De totes les actuacions previstes quina no ens hauríem de perdre si només podem triar-ne una?

Triar una actuació davant les prop de 300 dels estils més diversos (rock, flamenc, jazz, electrònica, soul, funky, clàssica, cançó…) que ofereix el festival depén molt de gustos i preferències.

Aquest any proposeu un nou escenari, el Born Centre Cultural, el pensen mantenir en properes edicions?

És una aposta en la línia històrica del San Miguel Mas i Mas Festival d’omplir de música tots els racons de la ciutat. Caldrà veure com funciona i quina resposta te de públic per a plantejar la continuïtat, però tant la qualitat de les propostes com les excel·lents condicions acústiques i escèniques de la sala Moragues del Born Centre Cultural, fan pensar que pot ésser l’inici d’una gran amistat.

Podeu consultar la programació fent click aquí.

Versión en español

Barcelona volverá a llenarse de música este mes de agosto gracias al San Miguel Mas i Mas Festival.  Esta cita de verano, que este año llega a las 12ª edición, propone 300 actuaciones en diferentes espacios de la ciudad, de pequeño y gran formato, pensadas para todos los gustos.

El concierto inaugural será el de Paquito D’Rivera el 30 de julio en Jamboree Jazz Club, mientras que El Palau de la Música Catalana acogerá el concierto de cierre el día 29 de agosto con la presentación de la nueva sensación del soul&funk internacional, el cantante Aloe Blacc.

Hoy os dejamos con una entrevista a Pere Pons, programador del Festival Mas i Mas.

ENTREVISTA A PERE PONS 

¿Cuál es la asistencia de público que se espera para esta edición?

La previsión es de unas 40.000 persones, que es la cifra que consolidamos en la edición anterior.

¿Este festival atrae a un público joven? O está dirigido a un público más maduro?

Depende de los espacios y de las escenas, aunque en general la media supera los 25 años.

¿Qué repercusión tiene Mas i Mas a nivel internacional? Se trata de un festival que llama la atención de los turistas? 

Es el festival de agosto de Barcelona, con la voluntad de mantener viva la ciudad culturalmente durante este mes y para la gente del país, pero también para los visitantes de fuera que cada vez son más.

Los turistas han despertado un interés especial por los conciertos de flamenco en Los Tarantos y de jazz en Jamboree.

¿Qué cambios se han hecho respecto a ediciones anteriores? 

Se han añadido nuevos espacios como el Centre Cultural El Born y el Poble Espanyol y hemos aumentado los conciertos en la sala grande del Palau de la Música Catalana donde ofrecemos un total de 7 producciones: una de flamenco, tres de clásica y tres de jazz, swing y soul.

¿De todas las actuaciones previstas cuál no tendríamos que perdernos si solo pudiéramos escoger una?

Elegir una única actuación delante de las más de 300 que hay entre rock, flamenco, jazz, electrónica, soul, funky, clásica… depende mucho de los gustos y preferencias de cada uno.

Este año proponéis un nuevo escenario, el Born Centre Cultural, ¿lo pensáis mantener en próximas ediciones?

Es una apuesta en la línea histórica del San Miguel Mas i Mas Festival que pretende llenar de música todos los rincones de la ciudad. Tendremos que ver cómo funciona y qué respuesta obtiene por parte del público para poder plantear su continuidad, pero tanto la calidad de las propuestas como las excelentes condiciones acústicas y escénicas de la sala Moragues del Born Centre Cultural nos hace pensar que puede ser el inicio de una gran amistad.

Desde aquí le agradecemos a Pere Pons su tiempo y os invitamos a todos a disfrutar del Mas i Mas Festival este verano.